Energie verde, regenerabila si gratuita

panouri fotovoltaice brasov

Populatia globului a crescut foarte mult. Odata cu ea a crescut si progresul si consumul de energie, de gaz, de resurse care sunt limitate sau nu se pot regenera cu viteza cu care noi le consumam.

Soarele este o sursa de energie care nu este folosita la capacitate maxima. Pentru a ne proteja pe noi insine si pentru a proteja planeta care ne ofera gazduire este nevoie sa ne indreptam atentia catre surse de energie regenerabile si mai putin poluante, catre energia verde.

Gazele de sera si poluarea pot fi controlate daca fiecare dintre noi ia masuri, atat la nivel micro cat si la nivel macro.

Energia solara, o solutie altenativa si nepoluanta de energie

Soarele ne gadila si ne incalzeste chiar si pe timp de iarna. Panourile fotovoltaice sunt o alternativa pentru a avea curent electric fara a polua si fara a consuma vreo resursa. Soarele il primim gratis si putem folosi energia lui si pentru a produce curent electric.

Pot spune ca sunte favorizati si la capitolul energie solara, avem un numar mare de zile insorite pe an. Ma bucura enorm faptul ca tinerii care se muta in suburbii si contruiesc case iau in calcul si varianta de a avea curent electric, chiar si partial, cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Iti poti lumina curtea, casa si poti chiar stoca elergie pentru zilele in care soarele refuza sa se arate. Iluminatul public cu elergie solara este o solutie pe care cel putin partial, primariile ar trebui sa o abordeze.

Da, necesita investitii, dar se amortizeaza iar apoi te poti bucura de lumina fara a plati facturi. Un alt beneficiu este reducerea poluarii. Panourile fotovoltaice si producerea de energie verde nu prezinta risc de poluare.

Sa folosim radiatiile solare in folosul nostru

Auzim dec vorbindu-se de radiatiile solare si de efectele nocive ale acestora. Nu le contestam, doar le directionam catre panouri care le capteaza si le transforma in energie. Ele oricul vor cadea pe pamant, fie ca ne place sau nu. Important este sa le folosim si sa produsem energie verde.