Google șterge istoricul și chatul din profilul companiilor!

googlr

Îți era dor de actualizările Google? :)) Mie nu! Iată ultima noutate!

Începând cu 31 iulie 2024, Google va elimina rapoartele privind istoricul apelurilor și funcțiile de chat și mesagerie din Profilurile Companiei Google. Această schimbare a fost anunțată recent și a stârnit diverse reacții din partea utilizatorilor și a comercianților. Deși Google recunoaște că această decizie poate fi dificilă pentru unii, compania susține că este necesară pentru a se concentra pe funcții cu un impact mai mare. Ha!

Și…., mărite Google, împărăția ta, care ar fi motivele din spatele acestei schimbări?

Inițial, s-a speculat că Google ar putea elimina aceste funcții din cauza problemelor de confidențialitate. Totuși, compania a clarificat că motivul principal este utilizarea relativ scăzută a acestor funcții. Google a afirmat: „Ocazional trebuie să luăm decizii dificile pentru a prioritiza funcțiile cu impact mai mare pentru comercianți”.

Google a oferit un timeline clar pentru eliminarea acestor funcții. Începând cu 15 iulie 2024, utilizatorii care efectuează căutări nu vor mai putea iniția conversații noi cu comercianții prin intermediul funcției de chat. Chaturile existente vor continua să funcționeze până la 31 iulie 2024, când funcția de chat va fi complet dezactivată.

Modificări ale istoricului apelurilor din profilul de afaceri Google

Google oferă utilizatorilor posibilitatea de a descărca istoricul apelurilor și chat-urilor

Vai, câtă generozitate!! Spune Google că acest lucru asigură că datele importante nu vor fi pierdute și că utilizatorii pot păstra înregistrările relevante pentru referințe viitoare. Big G, nu despre asta este vorba, ci despre ușurința cu care un utilizator poate intra rapid și direct în contact cu furnizorul de servicii. Poate mai are o nelămurire la un aspect discutat în chat. Și firesc ar fi fost ca prima dată să vii cu funcțiile alea de impact și apoi să le elimini pe acestea. Zic și eu…