Cand petreci minim 8 ore pe zi intr-un birou, in timp, realizezi ca exista aspecte pe cere le poti imbunatati sau chiar scimba. Pornind de la scaunul sau masa de birou, in functie de nevoile tale, poti aduce schimbari mai mici sau mai mari in ceea ce priveste mobila birou.
Sfatul 1: pune pret pe calitate
Atunci cand achizitionezi piese de mobila birou trebuie sa tii cont de calitatea pieselor si a materialelor din care acestea sunt confectionate. Ia in calcul faptul ca mobilierul de birou trebuie sa fie trainic, rezistent la uzura si zgarieturi, practic si comod.
Iti recomandam mobilierul din lemn masiv. Pe langa frumusetea pieselor din lemn vei avea garantia unei rezistente indelungate. Lemnul este foarte rezistent si foarte usor de ingrijit. Priveste in perspectiva si vei avea doar de castigat.
Cand vine vorba despre mobila birou de calitate nu pot sa nu trag un semnal de alarma asupra modelelor de scaune directoriale.
Mai tineti minte cand parintii nostri ne corectau pozitia in timpul temelor? Nu stiu despre voi, dar eu inca mai fac greseli in ceea ce priveste pozitia corecta la birou. Un scaun directorial de calitate te poate ajuta in acest sens.
Sfatul 2: tine cont de spatiu
Personal, detest birourile inghesuite, imbacsite si fara spatiu de miscare. Exista o multitudine de idei de amenajare a spatiilor mici, inclusiv a birourilor. Poti opta pentru un birou pe colt sau pentru un scaun directorial ergonomic care nu ocupa mult spatiu. Poti alege dulapuri de birou mai inguste si inalte pentru a castiga mai mult spatiu.
Este important si modul in care iti plasezi piesele de mobilier pentru a economisi spatiul. Inainte de achizitie poti face cateva masuratori pentru a fi sigur ca masa birou se va incadra perfect.
3. Sfatul 3: foloseste-te de lumina
Poti pune in valoare o mobila birou si cu ajutorul luminii. Spatiile bine luminate si aerisite sunt mai placute ochiului si creaza o atmosfera relaxanta si propice lucrului la birou. In functie de marimea biroului poti opta pentru unul sau mai multe corpuri de iluminat.
4. Sfatul 4: alege scaune de birou tapitate cu piele naturala sau ecologica
Pielea, atat cea naturala cat si cea ecologica rezista bine in timp. Se curata foarte usor si nu are nevoie de solutii speciale de ingrijire. Personal, folosesc o laveta moale si un lapte de corp 🙂 . Acelasi sfat il am si pentru canapelele de birou. Asa poti fi sigur ca nu se vor prafui, nu se vor murdari sau nu vor avea de suferit la varsarea vreunui lichid.
5. Sfatul 6: fii curajos!
Mie nu imi place sa asortez piesele din birou „la sange”, imi place creativitatea si am curaj sa aleg piese de mobilier care nu fac parte dintr-un set. Stim ca cele mai multe piese de mobilier sunt in culori neutre, ceea ce iti permite sa iti pui amprenta personala asupra locului. Te poti folosi de plante (naturale!), de mesaje inramate in culori puternice sau de lampi de birou colorate. Creaza-ti propriul stil, personalizeaza!