Mobilier birou: idei de amenajare a birourilor mici

mobila mirou managerial

Cu cat spatiul biroului este mai mic, cu atat mai dificila este si solutia de a gasi formula perfecta pentru un mobilier birou care sa se incadreze perfect si sa nu para inghesuit. Pe langa nevoia de confort fizic, trebuie sa tinem seama si de confortul psihic al celor care isi petrec cea mai mare parte a zilei in birou.

Cea mai la indemana solutie de amenajare a biroului este organizarea!

Cu cat biroul este mai mic, cu atat trebuie sa fii mai organizat si mai ordonat.

Una din recomandari este sa alegi tonuri calde si deschise in ceea ce priveste culoarea mobilierului de birou. Poti opta pentru dulapuri birou inguste si inalte sau pentru dulapuri suspendate, vei crea ideea de spatiu mai larg.

Nu uita sa iti accesorizezi biroul cu mici elemente colorate care vor infrumuseta discret masa de birou si iti vor da o stare de bine.

Pozitioneaza-ti biroul langa geam pentru mai multa lumina naturala. Daca nu ai aceasta posibilitate, il poti pozitiona cat mai aproape de perete, astfel vei avea libertatea de miscare a scaunului.

Mai mult decat functionalitate: solutii estetice pentru birouri mici

Cu cat biroul este mai frumos si mai bine organizat, cu atat vei fi mai productiv. Nu eu spun asta, ci psihologii. A munci cu drag nu este o „fata Morgana”, poate fi o realitate daca se intrunesc cateva conditii. Una din aceste conditii este amenajarea biroului cu piese de mobilier de calitate.

„Ergonomia” este cuvantul cel mai potrivit. Masa birou si scaunul directorial trebuie alese astfel incat sa nu domine spatiul, ci sa se contopeasca in el.

Confortul este o alta conditie care este legata in mod direct de productivitate. Scaunele sau fotoliile pentru birou trebuie sa fie comode, trebuie sa asigure o pozitie echilibrata din toate punctele de vedere. Scaunele reglabile pe inaltime sau cu mecanism de balans vor pemite modificarea pozitiei la nevoie.

 Idei de infrumusetare a biroului

Indiferent de cat de mic este biroul tau, cu siguranta o mini planta va insufleti spatiul. De retinut ca aceasta ocupa mai putin spatiu decat ceasca de cafea. Va recomand plante care nu au nevoie de apa constant, sunt sute de specii de cactusi sau mici bonsai care se vor potrivi perfect in decor.

Masa birou va fi brusc mai frumoasa si mai originala daca veti apela la acest truc. Verdele plantei va fi un element pe care ochiul tau il va aprecia, plus ca vei avea mica ta bucatica de natura la indemana.

Pentru mai multa creativitate va puteti inspira din ghidurile Feng Shui. Indiferent daca credeti sau nu in aceasta arta, ea nu are cum sa dauneze, ci doar sa aduca un plus de ctrativitate in amenajarea si mobilarea unui birou.