Monede de aur ca forma de investitie pe termen lung

m,onede de aur pentu investitii

Indiferent daca sunteti nou in domeniul investitiei in aur sau nu, exista cateva lucruri despre care trebuie sa va informati. Daca decideti sa investiti in monede aur sau lingouri, ar fi recomandat sa va efectuati cercetarea din timp. Deoarece nu exista un raspuns corect sau gresit definitiv, acesta va varia in functie de nevoile si circumstantele investitorului individual. Cu toate acestea, ca atunci cand faceti orice alta investitie, trebuie sa luati in considerare mai multi factori, inclusiv valoarea investitiei dvs, cat timp intentionati sa o pastrati, unde sa o depozitati, etc.

Majoritatea investitorilor cumpara monede aur cu intentia de a pastra bogatia si de a obtine un profit din investitia lor. Lingourile de aur cu unitati mai mici, cum ar fi lingourile de 1g, 50 g si 100 g si, in special monedele de aur ofera o mai mare flexibilitate la revanzare.

Monede aur sau lingouri – in ce investim?

Lingourile de aur vin sub forma lor traditionala sau chiar sub forma de monede aur, cu o stampila pe ele. Stampila contine nivelul de puritate si cantitatea de aur al acestora. Valoarea lingoului sau a monedei provine din continutul de metale pretioase si nu din raritatea si starea sa si se poate schimba pe parcursul zilei.

Puteti cumpara lingouri sau monede de la unele banci, dealeri, firme de brokeraj si altele asemenea. Aurul are multe forme, asa ca una poate fi mai potrivita pentru strategia dvs de investitii decat alta. Puteti cumpara monede de aur sau lingouri, dar acestea trebuie depozitate intr-un mediu sigur. Acest lucru poate implica plata unei taxe unui broker, unei banci sau unei alte firme.

Ca regula generala, expertii financiari sugereaza adesea sa nu aveti mai mult de un mic procent din activele dvs. in aur. Acesta este considerat a fi un sfat bun, deoarece actioneaza ca o polita de asigurare. Daca pierdeti toate celelalte actiuni, aurul ar trebui sa urmeze tendintele istorice si sa creasca in valoare, impiedicandu-va sa pierdeti totul. Dar amintiti-va, acest lucru nu este garantat, asa ca procedati cu prudenta atunci cand cumparati acest metal pretios.