Pompe submersibile pentru apa oriunde, oricand

pompe submersibile acces apa

O pompa submersibila, numita si pompa submersibila electrica, este o pompa care poate fi scufundata complet in apa. Motorul este sigilat ermetic si cuplat strans cu corpul pompei. Aceste pompe submersibile imping apa la suprafata, transformand energia rotativa in energie cinetica. Acest lucru se realizeaza prin tragerea apei in pompa: mai intai in admisie, unde rotatia rotorului impinge apa prin difuzor. De acolo, iese la suprafata.

Cel mai mare avantaj al unei pompe submersibile este ca nu trebuie niciodata amorsata, deoarece este deja scufundata in fluid. Pompele submersibile sunt foarte eficiente, deoarece nu trebuie sa cheltuiasca multa energie. Unele pompe submersibile pot gestiona cu usurinta solidele, in timp ce unele sunt mai bune doar pentru lichide. Pompele submersibile sunt silentioase, deoarece sunt sub apa.

Exista cateva dezavantaje cu pompele submersibile, iar doua au legatura cu etansarea. Garniturile se pot coroda cu timpul. Cand se intampla acest lucru, apa se infiltreaza in motor, facandu-l inutil pana cand este reparat. De asemenea, acea etansare face ca pompa submersibila sa fie putin dificil de accesat pentru reparatii.

Pompe submersibile – informatii importante

Celalalt dezavantaj principal este ca o singura pompa nu se potriveste tuturor utilizarilor. Pompele cu o singura treapta sunt utilizate pentru majoritatea sarcinilor casnice. Acestea includ filtre de acvariu, pomparea apelor uzate sau pompe de bazin pentru drenaj. Pompele cu mai multe trepte sunt folosite pentru orice lucrare subterana, cum ar fi puturile de apa sau puturile de petrol.

Pompele submersibile trebuie sa fie complet scufundate. Apa din jurul unei pompe submersibile ajuta de fapt la racirea motorului. Daca este folosit in afara apei, se poate supraincalzi.

Avem o mare selectie de pompe submersibile, precum si alte tipuri de pompe Grundfos pentru orice nevoie. Vom fi bucurosi sa va recomandam pompa potrivita nevoilor dumneavoastra.