Panze circulare – taiere fina si precisa

panze circulare

Sa presupunem ca trebuie sa taiati o bucata de lemn de esenta tare. Sunt sanse ca ea sa contina minerale minuscule sau particule de silica. Acelasi lucru este valabil si pentru pietrele mici, nisipul si resturile gasite in aplicatiile din lemn. Cu exceptia cazului in care este un lemn curat, sunt sansele ca lama sa se deterioreze. Din acest motiv este important sa avem panze circulare calitative pentru prelucrarea lemnului.

Uneltele de taiere din carbura solida sunt o alegere foarte durabila pentru lemnul de esenta tare si alte materiale. Aceste panze circulare sunt dure si capabile sa impinga prin orice tip de lemn fara efort. In acest fel, minimizati sau eliminati daunele pe care le-ar putea suferi lama dumneavoastra.

Iata o alta situatie in care duritatea unei lame este critica. S-ar putea sa fie nevoie sa taiati cheresteaua sau chiar metalul pe care doriti sa le utilizati in alt scop. Ar trebui sa fiti atenti la suruburi, cuie si alte metale gasite in aceste materiale. Este posibil sa nu observati toate cuiele si sa le loviti cu lama in timp ce taiati.

Deoarece o panza circulara din carbura este mai rezistenta decat omologul sau din otel, ea ramane ascutita mai mult timp. Otelul nu este atat de dur si durabil, motiv pentru care lama tinde sa se toceasca rapid. Asta inseamna ca va trebui sa o ascuti frecvent, ceea ce necesita timp si efort suplimentar.

Expertii sfatuiesc sa nu folositi o lama tocita din mai multe motive. Aproape sigur va duce la ciobire. S-ar putea chiar sa intampinati probleme de supraincalzire. Riscul consta si in provocarea unei explozii a lemnului si distrugerea acestuia.

Daca utilizati o lama ascutita, veti creste viteza de taiere, precum si netezimea taieturii. Cei care folosesc masini pentru prelucrarea lemnului vor scadea si sarcina pe care o suporta. De aceea ar trebui sa verificati frecvent ascutirea lamei.