Grundfos, pompe de apa cu aplicabilitate în orice industrie

pompe industruiale

Cu o istorie de peste 70 de ani, Grundfos s-a remarcat ca principal producător la nivel mondial de pompe destinate alimentării cu apă. De la echipamente menite uzului privat, în locuințe, până la pompe industriale, produsele se bazează pe cele mai noi tehnologii care au condus la reducerea consumului de energie și la eficientizarea costurilor.

Subiectul abordat în rândurile ce urmează, vis-a-vis de pompe industriale, are misiunea de a sublinia vasta aplicabilitate, precum și beneficiile majore ce se obțin o dată cu utilizarea lor.

Ca și punct de pornire voi face referire la ariile de utilizare, menționând așadar procesele de:

✔️răcire și încălzire industrială
✔️desalinizare
✔️tratarea apei de proces industrial
✔️furnizare și transfer de apă industrială
✔️tratarea și reutilizarea apelor uzate industriale.

Probabil vă întrebați care este particularitatea acestora, în raport cu cele ale altor producători?
Răspunsul, oferit de profesioniștii de la Grundfos, pune accent pe principiul în baza căruia a fost fabricată gama de pompe industriale și anume rezistența la mediile agresive.

Mai mult decât atât, astfel de echipamente sunt considerate soluția ideală pentru transferul lichidelor dintr-o locație la alta, găsindu-și utilitatea în centralele de producere a energiei electrice, minerit, industria chimică sau chiar pe platformele petroliere.

Sigur că atunci când se dorește achiziționarea pompei, trebuie analizați factorii ce influențează buna funcționare, în speță: vâscozitatea lichidului (recomandată vâscozitatea redusă), densitatea specifică a lichidului (calculată față de cea a apei), temperatura și presiunea, sau debitul și presiunea.

Să admitem că, în fond, creșterea permanentă a calității produselor s-a datorat investițiilor sistematice efectuate în cercetare, tehnologie de fabricație și sisteme de calitate.

Și cum aplicațiile industriale s-au diversificat, iată că oferta de pompe industriale Grundfos include pompe centrifugale monobloc și cu cuplaj intermediar, pompe submersibile de puț, electropompe verticale de presiune tip CR, pompe de apă uzată sau grupuri de pompare.

Alegeți maximul de eficiență!