Pompă recirculare centrală, confort și economie

pompa recirculare centrala

Conform studiilor, doi din cinci oameni sunt nevoiți să aștepte câteva minute până când temperatura apei de la robinet este cea dorită. Și sunt absolut convinsă că nimănui nu îi place când deschide robinetul, la prima oră a dimineții, să piardă timp și să facă risipă de apă, până când tot lichidul răcit pe traseu este înlocuit de altul, cald. Dacă te-ai aflat, măcar o dată într-o astfel de situație, subiectul de astăzi te privește: ce este o pompă recirculare centrală și ce beneficii implică, vei afla în rândurile de mai jos.

Utilizat în instalațiile de încălzire cu apă, instalațiile de climatizare, circuite închise de răcire sau în instalațiile industriale de recirculare, astfel de echipament oferă un plus de confort celor care doresc să se bucure instantaneu de apă caldă la locul de consum.

Specialiștii subliniază faptul că într-o instalație obișnuită există un singur sens de curgere a lichidului, de la centrală, până la cel mai îndepărtat punct din casă.

Vezi și „Pompă apă murdară, pompă de apa cu tocător„.

Odată oprit robinetul, apa nu va mai curge pe conductă, fapt ce provoacă răcirea concomitentă atât a fluidului, cât și a țevii. Aici intervine rolul pompei care va recircula apa constant pe circuit, păstrându-le calde continuu.

Decizia de achiziție pompă recirculare centrală aduce cu sine avantaje precum:
✅potențial de economisire până la 80% comparativ cu pompa standard
✅optimizare hidraulică și adaptare automată a performanțelor
✅durată de viață foarte mare grație structurii solide și optimizate care nu ruginește și nu cedează presiunii.

Vezi și „Noile modele de hidrofoare de la Grundfos economisesc energie„.

În plus, pentru a alege o pompă recirculare centrală este esențial să avem în vedere informații referitoare la debitul de apă, înălțimea maximă de pompare și fricțiunea lichidului în circuit (raportată la numărul de coturi și fitinguri existente pe traseu. Conexiunea la țevi va fi realizată prin hollendere cu diametru mare, fapt ce asigură circulația agentului termic pentru încălzirea uniformă a locuinței.

Confortul tău contează: alege cu încredere sisteme marca Grundfos!