Pompă apă murdară, pompă de apa cu tocător

pompa apa murdara

Des folosite și integrate perfect în viața noastră, pompele de apă nu mai sunt percepute ca niște ustensile rare. Însă, atunci când doriți să drenați o sursă de apă murdară (canalizare, fosă septică), intervine necesitatea unor echipamente adecvate. O pompă apă murdară va face față cu brio în astfel de situații.

Destinată transportului de ape uzate și reziduale ce conțin murdărie fibroasă, nămol și particule solide, aceasta funcționează diferit în comparație cu pompa submersibilă datorită tocătorului interior care permite absorbția elementelor de dimensiuni mai mari.

Citește și „Hidrofoare Grundfos – soluții de pompare a apei„.

Iar dacă ne gândim la ariile de aplicabilitate, vom constata că avem nevoie de pompă apă murdară într-una din situațiile menționate mai jos:

🚰când se dorește aspirarea bazinelor cu mâl sau nisip;
🚰pentru pomparea din canalizări sau golirea subsolurilor ce conțin apă murdară ori impurități;
🚰pentru golirea continuă sau periodică a toaletelor, a puțurilor de decantare și a foselor septice.

Beneficiile pompei de apă murdară

Totuși, achiziția echipamentului trebuie să își găsească o justificare. De aceea, se impune o analiză a beneficiilor. Prin urmare, dacă locuiți într-o zonă fără canalizare și rețea de apă, prezența unei pompe devine vitală. O grădină udată mai ușor prin simplul transfer al fluidului din fântână, sau o rulotă alimentată cu apă fără efort și costuri suplimentare explică, la fel de bine rolul jucat de o pompă apă murdară.

În ceea ce privește materialul din care să fie fabricată, experții recomandă inoxul sau metalul, datorită rezistenței și a capacității de a menține aspectul ca nou.

Și nu cred că mai e o surpriză: ca de obicei, Grundfos se pliază și pe astfel de cerințe, așa încât se evidențiază în piață cu pompa Unilift CC și pompele submersibile SL1 și SLV.

Prima, adecvată pentru niveluri joase de aspirație este destinată pompării apei de ploaie, din râuri și lacuri, de drenaj din șanțuri ori pentru procesele de umplere și golire a bazinelor, în timp ce a doua categorie vizează apele reziduale menajere cu evacuări din toalete ori apele reziduale cu conținut ridicat de fibre.

Citește și „INTO DUST – povesti reale despre apa si necesitatea unor pompe de apa si a unor solutii pentru criza globala

Alege să achiziționezi o pompă apă murdară pentru oricare din motivele enunțate!