Pompe submersibilile: ce sunt si la ce te ajuta?

pompe submersibile grundfos romania

Ce sunt pompele submersibile?

Astazi vom discuta in extenso despre acestea si vom oferi toate detaliile de care s-ar putea sa aveti nevoie. De la informatii generale, la specificatii tehnice si utilizare, aici veti gasi ceea ce aveti nevoie despre pompe submersibile.

Ca sa raspundem la intrebarea anterioara, o pompa submersibila este acel tip de pompa care ajuta la recircularea apei atunci cand e scufundata intr-un lichid. Prin intermediul unui motor, pompa transforma energia rotativa in energie cinetia, care pune totul in miscare. Prin miscarea motorului, lichidul este aspirat in pompa, unde rotorul il transmite in difuzor iar apoi iese la suprafata.

Important de mentionat este faptul ca motorul unui astfel de ansamblu este sigilat ermetic si cuplat etans la tot restul corpului pompei. In acest mod, lichiul exterior nu va patrunde in carcasa pentru a defecta functionalitatea.

Citeste si articolul Pompe submersibile pentru apa oriunde, oricand.

Desigur, nici un produs nu este 100% infailibil, motiv pentru care problema etanseitatii trebuie adresata. Deoarece aceste pompe submersibile sunt scufundate in apa, trebuie revizuite mai des pentru a le asigura functionalitatea. Daca intra fluid la motor, pompa va trebui trimisa catre mentenanta. Sunt si pompe care pot fi reparate la fata locului, insa amplasarea lor si adancimea la care sunt amplasate pot face reparatiile dificile.

Cu toate acestea, sunt si multe beneficii oferite de pompe submersibile, in principal eficienta energetica. Datorita miscarii cinetice, ele nu utilizeaza multa energie electrica, ajutand la reducerea costurilor de functionare. Mai mult, fiind submersibile, ele nu trebuie amorsate si pot in acelasi timp gestiona un numar larg de materii solide si tipuri de lichide.

Avantaje ale utilizarii de pompe submersibile

Pompele submersibile, in special cele intr-o singura treapta, se pot utiliza intr-o gama larga de sarcini casnice. De la filtre pentru acvarii la drenaj sau chiar si pomparea apelor menajere uzate. Daca aveti de realizat lucrari subterane cum ar fi puturi de apa sau petrol, o pompa submersibila se potriveste si acestor nevoi.

Daca nu sunteti sigur de aplicabilitatea unei pompe submersibile, apelati la noi pentru sfaturi personalizate. Cu siguranta se gaseste un echipament potrivit indiferent de sarcina ce trebuie indeplinita.