Povestea bradului de Craciun- Pomul Sfant

ppiniera brazi brasov

Se apropie cu pasi repezi sarbatoarea sfanta a Nasterii Domnului si tot atunci, avem si una dintre cele mai frumoase traditii din an – impodobirea bradului, fie el brad verde, argintiu, natural sau artificial.

A ajuns si la urechile noastre faptul ca exista un targ de brazi de Craciun, organizat de Pepiniera ‘Brazi Argintii’ in perioada 1- 24 Decembrie, in Brasov, in centrul civic, langa BRD. Iar ca achizitionarea bradutului sa fie perfecta, acestia vin impachetati iar livrarea este gratuita.

Totusi, punem pariu ca nu toti cunosc povestea emotionanta a bradului de craciun.
Povestea bradului de Craciun in lume, spune ca, la inceputul secolului XVI, Martin Luther, intr-o noapte de Craciun, in timp ce mergea spre casa, a observant un brad nins care sclipea atat de frumos in lumina lunii asa ca, l-a taiat, l-a dus acasa si l-a ornat cu lumanari de toate felurile, aprinse.

De atunci, din Germania, traditia s-a raspandit in restul lumii.

Totusi povestea bradului de Craciun in Romania, incepe cu primul brad impodobil la curtea regelui Carol I, in anul 1874.

Legende și povești despre bradul de Crăciun

Se spune ca, Insusi Domnul nostru Iisus Hristos, intr-una din drumetiile Sale alaturi de Sfantul Petru, treceau printr-o padure si in timp ce mergeau, s-a pornit o mare furtuna. Domnul nostru Iisus a cautat imediat un loc unde sa se ascunda de furtuna, iar singurul copac care si-a oferit protectia a fost batranul brad, acesta neavand fructe de protejat.

Bradul si-a cerut iertare Mantuitorului ca are tepi si ca l-ar putea rani. Auzind acestea, Domnul Iisus a binecuvantat pomul sa nu-si piarda verdeata frunzelor niciodata, tepii lui sa capete un parfum deosebit si proprietati vindecatoare, iar in mijlocul iernii, atunci cand toti copacii sunt goi de fructe si frunze, bradul sa fie impodobit cu roadele altor pomi fructiferi. Atunci, Iisus Hristos a adaugat : ’ Atunci cand te vor impodobi sa se gandeasca la mine, caci tu ești pomul cel mai drag mie.

O alta legenda spune ca, din nordul Europei, au pornit la drum trei surori: Speranta, Iubirea si Credinta. Acestea cautau un copac care sa le reprezine: doreau sa fie inalt ca Speranta, mare ca Iubirea si traininc precum Credinta. Dupa multe cautari, acestea au agsit bradul chiar in seara in care Iisus Hristos s-a nascut si astfel l-au luminat cu razele stelelor