Psihoterapie pentru depresie postpartum

psihoterapie depresie brasov postpartum

Sa devii mama este ceva sublim, ceva departe de intelegere si rationament. Este un sentiment pe care il astepti cu sufletul la gura, cu sperante si visuri depre un viitor in care nu mai este vorba despre tine. Nasterea sau sentimentele care vin in val dupa nastere impreuna cu dezechilibrul hormonal perfect natural pot conduce catre nevoia de  a cauta sustinere prin sedinte de psihoterapie depresie Brasov.

Cauze naturale de declansare a depresiei postpartum

Nasterea poate fi complicata. Chiar daca stii la ce sa te astepti, in cazul nasterii naturale travaliul lung si durerile intense necesita intelegere si un personal empatic. Lipsa empatiei, manevre nu tocmai finute care se aplica mamei in timpul nasterii sau intoleranta la durere pot fi un factor declansator pentru depresia postpartul.

Bolile autoimune de care sufera mama pot fi amplificate la nastere si timpul de restabilire a unui echilibru hormonal poate fi benefic instalarii unei depresii postpartum. Nu e de glumit, nu e o fita sau o nevoie de atentie, e reala si devastatoare. Familia trebuie sa fie alaturi de mama in aceste momente si sa caute ajutor la un specialist in psihoterapie depresie Brasov. Si viata si dezvoltarea bebelusului depind de mama aflata in suferinta.

O alta cauza care poate duce la aparitia depresiei postpartum este lactatia intarziata la mama. Cele care nasc prin cezariana de cele mai multe ori au aceasta problema, instalarea intarziata a lactatiei. In timpul unui travaliu, corpul este constient de nastere si de faptul ca trebuie sa produca lapte pentru bebelus. In timpul unei nasteri programate, corpul constientizeaza mai greu faptul ca fatul a fost extras din uter si productia de lapte se instaleaza mai greu, prin atasamentul copilului la san si exercitiu.

Exista cazuri in care mama nu poate alapta, nu se simta comod in acest proces, atasamentul la san este dureros si ii provoaca respingere. Exista consilieri in alaptare care sa o ajute. Nu de putine ori incapacitatea de a lapta si sentimentele confuze care deriva de aici s-au transformat intr-o depresie postpartum. E momentul sa apelezi la psihoterapie Brasov, cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru toti: mama, bebelus, familie.

psihoterapeut brasov depresie

Cauze emotionale pentru declansarea depresiei postpatum

Ai asteptat cu atat entuziasm sa iti vezi bebelusul si acum ti-e teama sa-l iei in brate, sa-l hranesti, sa-l ingrijesti. Teama asta vine de undeva din interior, ai avut-o tot timpul in suflet si acum, in momentul in care vrei sa te bucuri de minunea pe care ai adus-o pe lume, nu poti. Pur si simplu nu poti.

Nu te invinui. Problema e undeva in copilaria ta cel mai probabil. Ai nevoie doar de putin ajutor si sustinere. Poti apela la sedinte de psihoterapie Brasov pentru a depasi acest impas si pentru a te bucura de legatura ta unica cu noul membru al familiei.

E posibil sa simti ca ai luat decizii gresite referitor la nastere sau la alte aspecte. Accepta-le! Nu trai ancorata in trecut si la ce ai fi putut schimba DACA… Daca nu exista. Cere ajutorul unui specialist in psihorerapie depresie Brasov si revino repede la rolul de mama si la bucuria de a fi actor principal.

psihoterapie depresie brasov psiholog liliana codleanu