Rafturile pentru depozitare sunt foarte eficiente deoarece economisesc spatiu si te ajuta sa iti organizezi mult mai bine activitatea.
Principalul lucru pe care trebuie sa il faci inainte sa achizitionezi rafturi, trebuie sa faci masuratori exacte cu privire la spatiul pe care il ai. Deasemenea trebuie sa iei in calcul greutatea pe care vrei sa o depozitezi. Plecand de la aceste elemente principale urmeaza sa iti alegi tipul de raft care ti se potriveste astfel poti alege Rafturi portpalet, rafturi cu polita, rafturi usoare, rafturi cantilever.
Odata ce avem rafturile montante, este bine ca acestea cel putin o data pe an sa fie verificate pentru a mentine conditii de securitate sportite. Este foarte important ca ramele sa fie intregi si neindoite sau lovite. O singura lovitura ce indoaie rama , slabeste foarte mult rezistenta intregului sistem.
De regula rafturile au margini (rame) metalice ce se ansambleaza foarte usor prin presare sau prin insurubare. Atat cele prin insurubare cat si cele prin presare sunt rezistente la diverse sarcini specificate pe fisa tehnica.
Efectiv odata montante rafturile pot avea polite separate din metal sau din lemn (pal)
Se recomanda folosirea rafturilor in mai multe domenii cum ar fi: Rafturi pentru garaje auto, rafturi pentru boxe tip beci, rafturi pentru magazine de depozitate, rafturi pentru mansarde.
Rafturile industriale pot avea chiar si mai multe nivele cu scari si platforme independente.