Transport deseuri, normele sunt facute pentru a fi respectate

transport deseuri arges

Legislația UE în domeniul deșeurilor reglementează o ierarhie a gestionării acestora, pornind de la colectare și reciclare, până la eliminare. Scopul principal este reducerea cantității de reziduuri care ajung la depozite. Ce facem însă când avem nevoie de transport deșeuri?

Mai întâi este necesar să cunoaștem faptul că doar operatorii economici care au obținut autorizație de mediu conform normelor în vigoare pot efectua această operațiune.

Un transport deșeuri se realizează cu utilaje de ultimă generație ( autogunoiere, autobasculante), respectă cu strictețe graficul de lucru stabilit și, mai ales, nu neglijează condițiile de protecție a mediului și sănătății populației.

Apoi, să nu uităm de importanța încadrării corecte a deșeurilor pe coduri, deoarece apar situații în care acestea se preiau sub un alt cod decât cel prevăzut de lege, fapt ce poate conduce la riscul de amendă în caz de controale.

Transport deseuri specializat

transport deseuri

De asemenea, experții în mediu subliniază că în transport deșeuri specializat se folosesc containere și press containere pentru stocarea deșeurilor solide și lichide, dar și containere specializate pentru deșeurile păstoase.

Și să reținem că atunci când organizăm un transport deșeuri nepericuloase, trebuie să completăm în trei exemplare, formularul de încărcare – descărcare. Acesta va cuprinde datele persoanei care efectuează operațiunea și numărul de înmatriculare al mijlocului de transport.

Mai mult decât atât, în mod obligatoriu, conducătorul auto va deține atestate privind transportul deșeurilor, inclusiv cele periculoase.

Dacă însă transportăm deșeuri dintr-o țară în alta, în calitate de operator transport suntem obligați să respectăm o serie de reguli întocmite de Europa. Prin aceasta se urmărește acordul preliminar scris al autorităților competente din ambele țări, dar, mai presus de atât, se dorește prevenirea prelucrării ilegale și dăunătoare pentru mediu a deșeurilor. Și aici, procedura prevede completarea integrală a Fișei de Informații care însoțește un transport deșeuri.

Așadar, scăpăm de reziduuri în mod competent, pentru că oamenii fericiți trăiesc într-un mediu sănătos.