Trape de ventilație cu senzori de ploaie și vânt

TRAPE DE VENTILAȚIE

Ventilația naturală este un proces care presupune capacitatea de înălțare și de schimbare a unor cantități mari de aer, fără consum de energie și fără zgomotul asurzitor provocat de ventilatoare. Acesta este și motivul pentru care montarea de trape de ventilație a devenit o normalitate.

Proiectate pentru a rezista în condiții meteo extreme, astfel de soluții sunt prevăzute cu senzori de ploaie și vânt, ceea ce asigură închiderea automată a butonul de ventilație.

Un sistem de acest tip are în componență o ramă dublă din profile de aluminiu 6060, cu picurător integrat, motor electric de 230 volți ( cu deschidere 300 mm și un punct de împingere) și cupolă din policarbonat alveolar termoformat.

De exemplu GBA Plastik pune la dispoziția clienților trape de ventilație realizate din materiale de înaltă calitate și durabilitate.

Sigur că fiecare proiect este unic, așadar, experții de la compania mai sus menționată au oferit câteva sfaturi vis-a-vis de aplicabilitatea sistemelor.

Tipuri de trape de ventilație

Prin urmare, în funcție de tipul acoperișului, se pot distinge 4 variante de trape de ventilație, după cum urmează:

✅Ventilație pe bază universală, realizată din rășină poliesterică armată cu fibră de sticlă, de culoare albă pe interior și gri deschis la exterior. Ideal pentru montajul trapelor la coamă acest model elimină riscul infiltrațiilor. Ba mai mult, un transfer termic mai bun poate fi obținut grație termoizolării pereților verticali cu spumă poliuretanică de 50 mm.

✅Ventilația pe bază cutată, potrivită pentru a face racordul trapei la un acoperiș de tip panou sandwich, asigură etanșeitatea.

✅Ventilația pe bază tablă fabricată din tablă zincată de 1 mm grosime este dedicată acoperișurilor tip terasă circulabilă din beton. Atenție însă! Baza din tablă necesită hidroizolație!

✅Ventilația pe bază tablă și sort mascare se pretează pentru acoperișurile din tablă cutată, vată minerală și membrană PVC. Astfel, în timp ce baza din tablă are rol de suport al trapei, sortul maschează tabla cutată. La cerere, baza poate fi comandată și termoizolată cu un strat de vată minerală de 50 mm grosime.

Indiferent de alegere, cu GBA Plastik aveți certitudinea produselor premium!