Psihiatru Cluj: problemele de sanatate psihica sunt un tabu

psihiatru cluj

Atunci când emoțiile sunt prea puternice și îți dai seama că nu le poți controla, este important să nu-ți lipsească curajul de a face un prim pas: cere ajutor de specialitate. Discutând cu un psihiatru Cluj din Clinica Mind Reset am constatat că problemele de sănătate psihică reprezintă, în continuare, subiect tabu în societatea noastră.

Asemeni corpului, în egală măsură, mintea și sufletul pot suferi, astfel că se recomandă să acordăm atenție și sănătății mintale. În consecință, se ridică întrebarea: când ai nevoie de o consultație de psihiatrie și cum te poate ajuta?

Citeste si DR. DAMIAN POPESCU, NEUROLOG IN CLINICA MIND RESET DIN CLUJ

Ideal ar fi să se depășească stigma asociată tulburărilor mintale prin înțelegerea rolului pe care îl poate avea un psihiatru Cluj dar mai ales a modului de lucru în timpul unui consult.

În fond, la specialist mergi atunci când simptomele tulburărilor psiho-afective au un impact major asupra vieții de zi cu zi.

Așadar, dacă ai sesizat schimbări legate de comportament sau dispoziție precum: modificarea apetitului, probleme ce vizează somnul, apatie, sensibilitate crescută sau oboseală este important să te prezinți la medic.

Colaborând cu un psihiatru Cluj, întrebări referitoare la starea de spirit a pacientului, istoricul familial de boli mintale, eventualele tratamente de psihiatrie urmate, vor conduce spre lucru direct asupra simptomelor, iar după ce impasul a fost depășit, se vor înțelege și cauzele.

Să nu uităm că pregătirea pe care o primesc specialiștii în psihiatrie, permite acestora să înțeleagă relațiile complexe dintre tulburările mintale, bolile fizice, predispoziția genetică și istoricul familial, pentru a stabili un diagnostic și a propune un plan de tratament adecvat.

Căci, persoanele care ajung într-un cabinet de psihiatrie pot avea probleme ocazionale, sau cronice, care afectează capacitatea de a interacționa cu cei din jur.

Cadrul multidisciplinar din Clinica Mind Reset tratează: tulburările anxioase, tulburările depresive, obsesiv-compulsive, tulburări bipolare, psihotice sau de personalitate.

Oprește-te din când în când și privește-te așa cum ești: minte, corp și suflet!