Ecograf portabil, ieftin si eficient

ecografe portabile

Cu parere de rau trebuie sa recunosc ca la noi in tara exista zone care inca nu sunt racordate la curent electric, cat despre sistemele de apa si canalizare nici nu vreau sa vorbesc. In aceste conditii, ce sanse au oamenii din zona la un control medical amanuntit? Cum sa functioneze aparatura medicala fara curent? Aici intervine un nou mod de diagnostic. si anume, ecograful portabil.

Medici dedicati care fac voluntariat avem, ecofrafele portabile ieftine si usor de folosit fiind solutia cea mai accesbila pentru a oferi un examen si un diagnostic corect pentru pacientii de mai sus.

Sunt aceste ecografe portabile recomandate de OMS?

Da, mai mult decat atat, Organizatia Mondiala a Sanatatii incurajeaza folosirea lor in zonele sau in cazurile in care pacientii nu pot avea acces la un ecograf fix, inclusiv la un ecograf doppler . La inceput si eu am fost sceptica si am ramas surprinsa de acuratetea imaginilor care sunt similare ecografelor de mari dimensiuni pe care le cunoastem cu totii.

Acum, cu toate ca sunt ieftine, ma intreb in cat timp la noi in tara fiecare medic va fi dotat cu un ecograf portabil? Asa cum fiecare medic are in dotare un stetoscop si un tensoimetru, de ce nu ar avea si un ecograf portabil? Nu vreau sa intru cu bocancii in banii statului, dar este stiut faptul ca se cheltuie banii publici pe lucruri absolut inutile sau pe „fite”.

Fara drumuri la spital pentru interventii minore

Multe interventii minore ar putea fi realizate in cadrul cabinetelor medicale daca fiecare ar avea in dotare un ecograf portabil. O injectie intraarticulara sau pozitionarea unui catater venos pentru tratament ar fi usoara si sigura cu ajutorului micului ecograf portabil.

Urmarirea tratamentelor inflamatorii s-ar face foarte usor, chair si la domiciliul pacientului.

La ce se conecteaza un mini ecograf portabil?

Avand un sistem de operare si aplicatie pentru orice sistem Android, ecograful portabil se poate conecta la telefon, tableta, laptop sau calculator. Este foarte usor de utilizat, are interfata intuitiva si consuma foarte putin.

E clar ca imagistica a evoluat mult si e pacat ca nu suntem capabili sa oferim servicii medicale precise la orice nivel, mare pacat.

Folosirea ecografului portabil

Noi ramanii suntem autodidacti si folosim acasa diverse echipamente sau dispozitive medicale. Daca ai un tensiometru sau un dispozitiv de masurare a glicemiei asta nu inseamna ca iti trebuie si un ecograf portabil. Chiar daca este ieftin, interpretarea imaginilor se face doar de catre un medic.

Apropos, exista si ecografe portabile doppler. Cat de usor i-ar fi unui medic sa observe cu acest aparat depunerile de grasime pe vasele de sange sau portiunile din  vene sau artere unde circulatia este ingreunata.

Programul „Un ecograf mobil pentru fiecare medic”

Daca as avea puterea necesara, as lansa acest program. Rapiditatea cu care un medic ar putea pune un diagnostic ar SALVA VIETI, multe vieti. Absorbiti de tot felul de preocupari uitam de multe ori de cel mai important aspect, viata.