Mobila birou, sfaturi si idei pentru a fi in tendinte in 2021, inclusiv imagini

mobila birou

Tendintele in 2021 in mobila birou sunt clare, naturalul revine in forta si lemnul masiv e pe val. In plus, fatetele si accentele metalice sunt un must have in urmatorul an, precum si culorile tari, vibrante ca albastrul electric, bordeauxul, galbenul si orangeul.

Daca Panetone a declarat culoarea anului 2021 drept AQUA, in materie de mobila birou ea nu va avea succes decat ca si culoare aplicata pe pereti (personal, va recomand un tapet structurat) sau pentru elemente de decor.

1.Materiale si culori naturale

Cred ca statul in casa ne-a afectat pe toti si din aceasta acauza trendsetterii ne propun nuantele naturale, calde, care sa aduca un pic de viata si prospetime in interior. Lemnul masiv devine o declaratie de bun gust si calitate, tocmai de aceea mobila de birou din lemn masiv, clasica si eleganta, se afla pe primul loc in tendintele anului 2021.

Folosirea materialelor sustenabile, reciclabile si ecologice se imbina perfect cu frumusetea mobilei de birou, mai ales prin echilibrul perfect pe care il aduce intre interior si exterior. In acest sens, si scaunele de birou cu accente clasice din lemn masiv si tapitarie din piele sunt reginele anului 2021.

2. Luxul si materialele sustenabile

In urma cu cativa ani inoxul facea furori in designul de interior. Acum revin in atentie metalele precum bronzul si alama care dau un aspect usor retro, care duc cu gandul la lux si extravaganta, care au un farmec aparte si sunt 100% reciclabile.

Luxul si grija pentru natura se materializezaza in mobilier de birou durabil, care nu va necesita schimbare multi ani de acum inainte. Se renunta la detalii de plastic care sunt inlocuite cu detalii metalice, lucrate sa aiba aspect artizanal si scump.

Trendul pentru anul 2021 este unul decadent, bazat pe stralucire si lumina. Corpurile de iluminat, pe langa functionalitate, devin elemente de design, sunt mari si realizate din materiale reciclabile sau reutilizabile. Sticla si obiectele din sticla colorata infrumuseteaza mobilierul de birou.

3. Piele si catifea

In anii ’90 catifeaua era un simbol al avutiei si bunului gust. Din anii 2000 si pana recent, stofa a fost cea care i-a luat locul in tapiterii. Catifeau revine in anul urmator din nou la moda alaturi de piele. Veti intalni in curand combinatii inedite de piele si catifea. Ma simt deja in tendinte, am scaun de birou tapitat cu pielele neagra. :).

Vor reveni in tendinte canapele tapitate cu catifea si brate imbracate cu piele. Pentru canapele de birou, pielea in nuante de maro sau bej/crem va fi pusa in valoare cu masute de cafea cu picioare din alama sau lampadare, inalte, voluminoase.

4. Obiecte de mobilier fara elemente in comun

Daca pana acum nu ai avut curajul sa pui in practica idei nastrusnice, acum poti elibera „monstrul” si poti achizitiona piese de mobila birou care nu au nici o legatura intre ele. Acum este la moda PERSONALITATEA si poti pune in practica propriile idei fara a urma un curent aparte, fara a te axa pe ceea ce propun designerii, trendsetterii sau Panetonele.

Acum biroul tau poate fi la moda adaugand cateva detalii precum o statueta de bronz, un ghiceci de flori metalic, o rama foto argintata sau aurita, o sticla colorata sau o zona de tapet in spatele scaunului de birou.

Acum ideea ta de mobila birou este in tendintele anului 2021.