Filtrarea apelor uzate

montare statii epurare

Filtrarea apelor uzate se realizeaza prin intermediul unor sisteme de epurare, special concepute in acest sens. Pentru o mai buna transparenta a intregului proces de epurare, in cele ce urmeaza va vom oferi cateva informatii vitale pe care este important sa le stiti. In primul rand, cele mai bune procese de filtrare sunt cele complet automatizate, unde epurarea se realizeaza in trei compartimente, dupa cum urmeaza:

In primul compartiment, care functioneaza in regim deficitar de oxigen, are loc o prima biodegradare a substantelor organice si anorganice atunci cand apa reziduala patrunde in acest prin nivel. De aici, apele reziduale vor patrunde in urmatorul compartiment, cel destinat epurarii biologice aerobe, care functioneaza pe baza unui principiu al amestecului complet. In acest compartiment, timpii de stationare dar si cantitatea de namol sunt calculate astfel incat sa rezulte parametrii optimi de epurare ceruti de legislatia in vigoare. Prin intermediul unor ventilatoare, se realizeaza si oxigenarea prin barbotare.

In ultimul compartiment, apele epurate biologic vor patrunde pentru a se decanta, compartimentul fiind special realizat pentru a asigura concomitent filtrarea acestora. Namolul biologic va fi recirculat in interiorul sistemului, iar prin aceasta recirculare va scadea si necesitatea interventiilor de vidanjare. Astfel, nu va mai fi nevoie ca vidanjarea sa se realizeze anual, ci la intervale mult mai mari de timp.

Dupa realizarea operatiunilor de filtrare si de decantare, apele pot fi acum evacuate in siguranta in emisat. Prin intermediul unor sisteme de epurare automatizate, puteti economisi atat timp cat si efort atunci cand vine vorba de obtinerea rezultatelor dorite. Acest sistem are o serie de avantaje importante fata de alte tipuri disponibile pe piata. Prin intermediul acestui tip de tehnologic, puteti economisi peste 50% din energia necesara oricarui alt tip de solutie tehnica similara.

In al doilea rand, spatiul ocupat de aceste sisteme de epurare automatizate este mult mai mic in comparatie cu alte tipuri de statii. Sistemul nu incomodeaza nici din punct de vedere olfactiv sau fonic, fiind silentios si discret, lucru care il face ideal pentru amplasarea in cartiere rezidentiale.