Sisteme de epurare

montare statii epurare etktank

Sistemele de epurare a apelor menajere oferite de ETK Tank sunt extrem de fiabile si pot fi utilizate atat pentru comunitatile mici cat si pentru intregi cartiere rezidentiale. Acestea ofera performanta optima si costuri de intretinere si de exploatare reduse. Constructia modulara permite adaptarea sistemului in functie de nevoile dumneavoastra, putand fi modificat in functie de cerinte. Statiile, asa cum sunt ele concepute, au ca scop eliminarea deversarii de substante toxice si daunatoare pentru fauna si flora.

Multumita tehnologiei inovative din domeniul epurarii, statiile sunt complet automatizate, iar calitatea efluentului nu mai depinde de fluctuatiile de debit. Noul sistem face posibila reglarea si ajustarea tuturor parametrilor din procesul de epurare. Acest lucru asigura o mai buna calitate a efluentului, care va putea fi evacuat mai apoi in orice emisar.

Apa uzata, numita si apa de canalizare sau apa folosita, are o incarcatura microbiologica care reprezinta un factor de risc pentru sanatate. Prin urmare, ea trebuie transformata prin procesul de epurare intr-o alta stare care ii permite deservare in orice emisar. Prin acest lucru intelegem un rau, lac, mare, etc.

Epurarea apelor uzate este un proces complex, realizat prin intermediul echipamentelor special concepute in acest sens. Aceste echipamente de inalta tehnologie vor functiona pe baza acordurilor si autorizatiilor de mediu eliberare de catre autoritati competente, confirm cu reglementarile legale din domeniul protectiei mediului si al calitatii apei. Prin aceste reglementari si acorduri se urmareste garantarea protectiei mediului, conservarea acestuia, dar si sanatatea populatiei.

Tratarea apelor uzate se face in statiile de epurare prin anumite procedee mecanice si biologice in urma carora rezulta namol. La randul lui, acest namol va fi tratat prin fermentare anaeroba si deshidratare, dupa care poate fi folosit in agricultura. Calitatea apei potabile este verificata in conformitate cu standardele internationale in vigoare. Caracteristicile de potabilitate corespund legislatiei nationale in concordanta cu cerintele Directivei Cadru 98 / 83 / EC / 1998 a Consiliului Uniunii Europene privind calitatea apei potabile.