Garduri metalice – între design si utilitate

garduri Brasov

Gardurile metalice câștigă din ce în ce mai mult teren și nu este un lucru de mirare. Pe lângă faptul că sunt trainice, cu ajutorul lor, arhitecții și nu numai, pot crea jocuri de contrast, de textură, de spații libere combinate cu spații pline si se pot expima artstic. Imaginația este sigura limită pentru a crea garduri metalice inedite.

Garduri metalice cu piatră naturală

garduri metaliceNu știm dacă este un trend sau pur și simplu sunt alese pentru trăinicie, dar sistemele de garduri metalice umplute cu piatră naturală sunt întâlnite din ce în ce mai des. Fiecare gard este diferit prin mărimea pietrei alese, prin culoarea acesteia si prin modelul creat.
Unii preferă gardurile pline pentru o intimitate garantată, în timp ce alții preferă combinații între piatră și alte materiale.
Cutiile metalice cu zăbrele pentru susținerea pietrelor sunt numite gabioane. Acestea pot avea lățimi și înălțimi diferite. Sunt prevăzute cu capace și suporturi de prindere pentru a fi ușor de folosit.
Cu ajutorul gabioanelor se pot crea garduri metalice cu un design elegant, unic și modern.
Un gard cu gabioane este mai mult decât un sistem de împrejmuire sau delimitare a proprietății, este un element de design contemporan.

Garduri metalice cu plante cățărătoare sau arbuști pentru mascarea vizibilității

Gardurile metalice, prin modelele simple, geometrice pot fi folosite ca atare, fără accesorii. Sunt elegante prin simplitate, cursivitate și prin elementele decorative prevăzute de obicei în partea superioară a gardului. Pentru o trecere cât mai lină către mediul exterior, gardurile metalice pot fi „îmbrăcate” cu plante și flori cățărătoare parfumate. Puteți crea oaze de verdeață în timp ce vă ascundeți de ochii curioși ai privitorilor. O altă metodă pentru a crea intimitate este plantarea de arbuști și pomi în imediata vecinătate interioară a gardului.
Gardurile metalice sunt ideale pentru delimitarea unui spațiu fără a sparge efectul natural.

Garduri metalice cu role PVC

O variantă rapidă, ieftină și rezistentă este folosirea rolelor de PVC în obținerea intimității sau a protecției vizuale. Materialul este tras prin plasa de gard, este „țesut” pentru a obține un efect de gard plin. Modelele pot fi alese dintr-o gama largă sau se pot crea modele noi, la cerere.

Astfel de garduri se pretează atât pentru zonele rezidențiale cât mai ales pentru cele economice sau comerciale. Avantajul printării de logo-uri, mesaje publicitare sau panorame le aduce în prim plan pentru împrejmuirea curții firmelor, a spațiilor aflate în construcție sau pentru a delimita anumite zone.

Gardurile metalice sunt o soluție ușoară, rapidă, economică și estetică pentru împrejmuirea curților, grădinilor sau a spațiilor comerciale. Prin multitudinea de modele și prin posibilitățile nenumărate de personalizare, prin ușurința și rapiditatea montării, prin rezistența și durabilitatea dovedite, gardurile metalice sunt un sistem de împrejmuire pe care îl puteți lua în seamă cu toată seriozitatea atunci când doriți să delimitați un spațiu.