Ce spune un neurolog Cluj despre epilepsie?

neurolog cluj epilepsie

Conform studiilor, în România se estimează 300.000 de persoane cu epilepsie. În centrul medical Mind Reset, specialiști, oameni cu suflet mare, și-au propus să schimbe calitatea vieții acestora, deoarece sănătatea emoțională și mintală este mai presus de orice. Așadar, consultând un neurolog Cluj, pacientul va avea acces la un diagnostic precis al formei de epilepsie de care suferă și va beneficia, în același timp, de tratament adecvat și doze corespunzătoare de medicație.

Deși nu se cunosc cauzele bolii, doctorii au adunat o serie de factori ce contribuie la declanșarea ei. Menționăm aici:

✔️influențele genetice (epilepsiile ereditare reprezintă 1% din totalul cazurilor și apar înainte de vârsta de 20 de ani)
✔️afecțiuni ale creierului – prezența unei tumori sau un accident vascular cerebral (persoanele peste 35 ani)
✔️boli infecțioase – meningita, encefalita virală
✔️probleme prenatale – lipsa unei nutriții adecvate pe durata sarcinii sau chiar o infecție a mamei

Pe baza simptomelor și a istoricului medical, un neurolog Cluj recomandă realizarea mai multor teste pentru a stabili disgnosticul și cauza convulsiilor. Confirmarea afecțiunii se face cu ajutorul electroencefalogramei, în stare de veghe, pe o durată de aproximativ o oră, incluzând manevre care potențează apariția modificărilor activității cerebrale: stimulare luminoasă intermitentă, hiperventilație, privare de somn.

Iar dacă ținem cont de faptul că epilepsia este o boală cronică, înțelegem că necesită tratament cronic.

Astfel, un neurolog Cluj stabilește modul de administrare al medicației antiepileptice, completat de măsuri terapeutice medicamentoase.

Afla și mai multe din articolul Neurolog Cluj – neurologie pediatrică.

Prin urmare se va evita consumul de alcool, cafea sau băuturi energizante, se vor respecta orele de somn, nefiind permisă expunerea prelungită la calculator sau televizor.

La final, să reținem că viața nu se măsoară doar în anii trăiți sau în lucrurile agonisite. Viața se măsoară și prin calitatea traiului oamenilor de lângă noi, pe care îi putem ajuta atunci când au nevoie.

La clinica Mind Reset, fiecare pacient este tratat în mod unic, cu înțelegere și suport necondiționat.