Cosuri de cumparaturi pentru cresterea vanzarilor

cosuri cumparaturi

Astazi vorbim despre cosuri de comparaturi si despre cateva tips-uri care iti cresc vanzarile. Daca ai un magazin acorda 3 minute acestui articol, e posibil sa gasesti in el o idee pentru a face magazinul tau mai atractiv pentru clienti, fapt ce va duce imediat la o creste a profitabilitatii.

  1. Nu pune cosurile de cumparaturi la intrarea in magazin
  2. Pune cosuri de cumparaturi prin tot magazinul
  3. Ofera cosuri clientilor cu mai mult de 3-4 articole in brate
  4. Foloseste mai multe tipuri de cosuri
  5. Curata frecvent cosurile de cumparaturi

Sa le luam pe rand si sa vedem care din cele 5 trick and trips poate fi o strategie usor de abordat pentru tine si magazinul tau.

Nu pune cosurile de cumparaturi la intrarea in magazin

Cele mai multe magazine te intampina chiar la intare cu cosuri pentru cumparaturi. Specialistii in retail recomanda sa nu faci acest lucru, dai clientului putin timp si spatiu de aclimatizare. Risti ca clientii sa intre fara cos de cumparaturi, sa ia repede cateva produse si sa se indrepte catre iesire.

Cu siguranta nu iti doresti acest lucru. Plaseaza cosurile de plstic pentru cumparaturi putin catre interiorul magazinului in locuri vizibile si cu acces foarte usor, in ideea in care oamenii nu trebuie sa se inghesuie sau sa astepte pentru a lua un cos.

Pune cosuri de cumparaturi prin tot magazinul

Prima data cand am vazut o astfel de abordare m-a intrigat. Cu timpul, m-am obisnuit si mi se pare firesc sa gasesc catave cosuri de cumparaturi pe culoarul magazinului. Daca initial intru sa iau 2-3 produse, nu imi iau cos, fac asta intentionat. Si, ca o femeie care se respecta, adun in brate mai mult decat pot duce. 🙂

Nu imi ramane altceva de facut decat sa ma servesc cu un cos de cumparaturi si sa continui sa pun in el lucruri pe care nu le planificasem. Nici gand sa ma intorc la intrarea in magazin! Mai bine ma indrept catre casa cu bratele pline si aia a fost.

Tu, in calitate de comerciant pierzi prin prisma faptului ca eu sunt dispusa sa depasesc lista de cumparaturi pentru care intrasem. Tocmai de aceea, daca imi oferi posibilitatea de a ma servi cu cosuri de cumparaturi indiferent de locul unde a aflu in magazin, ai castigat.

Ofera cosuri clientilor cu mai mult de 3-4 articole in brate

Iata o metoda de interactionare directa cu clientii. O varianta mai personala la metoda mai devreme dezbatuta este cea a personalului atent la nevoile clientului. Intr-un magazin de marime mica este usor sa faci acest lucru, in timp ce intr-un hipermarket ar fi aproape imposibil. Iata de ce recomand cosuri de supermaket plasate cat mai des prin magazin.

Citeste si „Solutii pentru magazine, etichetare si sisteme expunere la raft„.

Foloseste mai multe tipuri de cosuri

Se prea poate sa intri in magazin cu un cos de mana pe care sa il umpli pana la refuz. Greu de carat, daca magazinul iti pune la dispozitie printre rafturi si cosuri mai mari, am convingerea ca ori vei pune cosul mic cu totul intr-unul mai mare sau intr-un carucior de magazin, ori vei transfera toate produsele intr-un cos de cumparaturi mai mare.

In caz contrar nu iti ramane altceva de facut decat sa te indrepti catre casele de marcat, chiar daca mai ai articole de cumparat. Cine pierde? Magazinul!

Curata frecvent cosurile de cumparaturi

Nu de putine ori mi s-a intamplat sa refuz sa iau un cos de cumparaturi din simplul motiv ca este murdar sau s-a scurs ceva in el. Din acest motiv oamenii vor intra in magazin si nu vor folosi cosurile de cumparaturi, vor lua strict produsele de maxima urgenta si vor iesi.

Tu, in calitate de comerciant trebuie sa tii cont de acest aspect. Tu pierzi bani, clientii care au plecat cu 2-3 produse in brate ar fi putut pleca cu un cos de cumparaturi plin.

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii. Pentru cosuri de cumparaturi ieftine, acceseaza linkul www.accesorii-magazine.ro/cosuri-cumparaturi.